Skip to content

Cazare in Secuime - pensiuni, hoteluri din Transilvania, Ardeal

Informații, rezervări >E-mail: office@cazareinsecuime.ro | Tel: +40742581925 | şi prin form: -Rezervare cazare on-line, cerere oferte- | HU

Arcuş - Pensiunea Casa Szakacs ** PDF Imprimare Email
Pensiuni agroturistice - Arcuş

Covasna - Arcus - Pensiunea Szakacs - Cazare TransilvaniaMă numesc Magda, sunt inginer agronom pensioner şi gazda pensiunii Szakács, unde vă aşteptam cu drag. Situata în comuna Arcuş, la 3 km de Sfîntu Gheorghe a fost găndită că o locuinţa familială îndeajuns de mare pentru de a găzdui cele 3 generaţii ale familiei noastre.Dupa plecarea copiilor ne-am dedicat în principal turismului care mai mult de cât a oferi servicii unui musafir, înseamna pt. noi posibilitatea de a face noi cunoştinţe şi chiar prieteni. Am avut astfel ocazia să cunosc oameni interesanţi. Mulţi dintre oaspeţii nostrii s-au reîntors de mai multe ori atât datorită atmosferei plăcute, cât şi datorită peisajului incântător al Arcuşului.

Comuna Arcuş având în jur de 1200 locuitori, majoritar secui, este o localitate liniştită, situată la poalele Munţii Baraoltului, la marginea Podişului Bîrsei. Localitatea figurează în evidenţele papale, începând cu anii 1300. Apropierea oraşului şi-a pus amprenta pe stilul de viaţă şi a schimbat ocupaţia locuitorilor, deja din secolul XIX.  Atracţiile localităţii Arcuş sunt biserica fortificată construită în anii 1600 şi muzeul etnografic cu un bogat material, aşezat în bastionul cetatuii.

Tot aici se află şi castelul baronului Szentkereszty construit în ani 1800 şi parcul dendrologic, pe care în anii 1980 a fost aranjat şi înmobilat pentru familia Ceauşescu. În prezent a fost transformat centru de cultură şi e deschis vizitatorilor.

Casa de oaspeţi Szakács se află situată în centrul localităţii pe str. Principală la nr. 456. Locuinţa cu etaj a fost construită în anii 1980. Ea este protejată la stradă de un gard de piatră şi o perdea de pomi. Casa are o curte mare cu grădină delimitată de pârău, curte păzita de dulăul de Tera Nova şi o căţeluşă.

Casa este formata din: o cameră de zi, sufrageria şi un grup sanitar la parter, iar la etaj 4 dormitoare cu TV şi 4 băi cu WC, şi o terasă comună, la mansardă se mai află o cameră cu grup sanitar. În total la dispoziţia oaspetilor putem oferi 15 paturi în formatul: 2 camere cu 2 paturi, 1 cameră cu 3 paturi, 1 cameră cu 4 paturi şi mansarda cu 4 paturi. În funcţie de dorinţa musafirilor se poate completa cu paturi suplimentare max. pentru 20 persoane.
În curte exista un loc special amenajat pentru grătar şi posibilitatea de parcare a 5-6 maşini, precum şi gazon ce poate fi un plăcut loc de joacă pentru copii.

Serviciile asigurate sunt: cazare, cazare cu mic dejun, demi - pensiune, pensiune completă. Deasemenea suntem disponibili pentru participanţii la tabere sau cursuri de weekend. Bucătăria este tradiţional ardelenească, iar ingredientele sunt în mare parte produse în grădina propie.

Organizăm la solicitarea clienţilor programe şi activităţi specifice: puteţi participa la coptul cozonacului tradiţional "kürtős", foc de tabără, petreceri, trasee turistice, vizitarea unei stâne, cu posibilitatea de a participa la muls şi la prepararea caşului, vizită într-o gospodărie ţărănească tradiţională. Iarnă se pot organiza plimbări cu sania trasă de cai, construirea unui om de zăpadă, schia.

Amatorii de sport în localitate pot juca tenis, popice, călări într-o fermă specializată, pescui păstrăv în vecinătate. Iubitorii de natura au posibilitatea, prin drumeţii în pădurea situată la marginea satului, de a face cunoştiţă cu flora şi fauna variată a curburii Carpaţiilor. Deasemenea pot vizita rezervaţiile naturale aflate în apropiere: Lacul Sf.Ana, peşterea Pucioasa de la Turia, mestecănişul de la Reci, peşterile şi defileul Oltului de la Vîghiş, Balta Dracului de la Covasna. Locurile sunt bogate în plante medicinale, fructe de pădure, ciuperci, care pot fi recoltate. Deasemenea cei interesati de cure balneare pot găsi de jur-împrejur ape minerale şi mofete.

Pentru amatorii de istorie: fiecare localitae din apropiere este legata de figura unei personalitati istorice, sau deţine o construcţie care merită să fie vizitată: muzeul Secuiesc şi Galeria de Artă din Sf.Gheorghe, muzeul Breslelor din Târgu-Secuiesc cu colecţia de păpuşi în port popular, monumentul lui Dózsa György din Dalnic, casa povestitorului Benedek Elek din Băţan.

Pentru amatorii de excursii: exista câteva trasee splendide. Astfel de la Casa Szakács excursii de o zi poat fi făcute în zonele geografice de reper ale Ardealului: oraşele Tg. Secuiesc, Covasna, Tuşnad, Lacul Sf. Ana, Lacul Roşu, Defileul Bicaz, Munţii Harghita, tinuturile Săseşt, bisericile fortificate Prejmer, Hărman, Cetatea Rîşnovului.

Structura de cazare

- Nr. camere: 5 (2 camere cu 2 paturi, 1 camere cu 3 paturi, 1 camera cu 4 paturi şi mansardă cu 4 paturi)
- Nr. locuri: 15 + paturi suplimentari
- Nr. băi/WC: 5/4
Profil localitate: munte, rural
Profil cazare: pensiune
Tip cazare: pensiune agroturistică
Unitate de închiriere: cameră
Locaţie comună cu proprietarii: da
Animale de curte: da
Accept animale de companie: da
Posibilităţi de parcare: în curte
Încălzire: da
Distanţe
: şosea: 3 km, centru: 300 m, cale ferată: 8 km, magazin alimentar: 300 m, ştrand în aer liber: 20 km, restaurant: 5 km, teren de şport: 1 km
Utilităţi curte: mobilier de gradină, gril
Servicii masă: mic dejun, demipensiune sau pensiune completă
Servicii şi facilităţi:
-  foc de tabără
- petreceri
- trasee turistice
Schimb lenjerie/aşternut: pe săptămână
Curăţenie: in zilnic
Nr. minim de nopţi: 1
Interval de închiriere: tot anul
Limbi vorbite: română, maghiară

Căi de acces

Cu maşină se poate ajunge din direcţia Miercurea Ciuc sau Braşov în Sf. Gheorghe. De aici din str. Ciucului trebuie intrat în str. Arcuş, de unde se merge drept 3 km până în comuna Arcuş, la Casa Szakács, drumul este asfaltată pînă la poartă. Dacă veniţi cu trenul, atunci puteţi coboră în gara Sf. Gheorghe, unde vă putem astepta.

Oferta de preţ

- Cazare: 30 RON/persoana în cameră dublă,
- Cazare cu mic dejun: 35 RON/persoană,
- Cazare cu demipensiune 50 RON/persoană,
- Cazare cu pensiune completă 60 RON/persoană.

Reduceri:
- Copii: pînă la 3 ani gratuit, până la 6 ani 50% reducere
- Grupuri: 10% reducere, pentru grupuri de minim 8 persoane, şi o şedere de min. 3 nopti,
- Şedere mai lungă de 8 cazări: 10% reducere
- Conducătorii taberelor, cursurilor au gratuitate pentru un grup de min. 15 persoane şi cazare de min. 3 nopti; pentru perioadă mai lung se poate negocia preţul.

Contact:

Adresa: Arcus, nr. 456. Jud. Covasna
Tel.: +40267373594; +40749481362, Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

Rent a car

Pensiuni recomandate