Skip to content

Cazare in Secuime - pensiuni, hoteluri din Transilvania, Ardeal

Informații, rezervări >E-mail: office@cazareinsecuime.ro | Tel: +40742581925 | şi prin form: -Rezervare cazare on-line, cerere oferte- | HU

Odorheiu-Secuiesc - Pensiunea Gizi Csárda (Han, Restaurant Gizi) *** PDF Imprimare Email
Pensiuni turistice - Odorheiu-Secuiesc

Odorheiu-Secuiesc - Pensiunea Gizi Csárda (Han, Restaurant Gizi)Complexul de clădiri renovat în 2007 este alcătuit de fapt din două părţi: pe etaj sunt plasate locurile de cazare, pe parter aflându-se restaurantul compus din mai multe săli, barul, bucătăria, toaletele, biroul, depozitul şi garderoba. Răsfăţăm clienţii noştri cu gusturi, ospitalitate, şi un ambient secuiesc, precum şi acomodare folclorică.

Restaurantul dispune şi de un bar, fără scaune. Peretele acestuia sunt decorate cu fotografiile persoanelor renumite servite de noi, precum şi cu diplomele, cupele, medaliile câştigate la concursurile naţionale şi internaţionale. În funcţie de sezon, mai ales vara avem posibilitatea pentru a asigura încă 20 de locuri pe terasă, unde dispunem şi de un cuptor, unde se face pâinea de acasă servită lângă masă de noi.

Restaurantul are 140 de locuri, care sunt divizate în două săli:
- sala mare: 125 de locuri
- sala protocol: 15 de locuri

Datorită capacităţii de a asigura loc pentru mai multe persoane sala mare este ideală pentru evenimente mai mari ca: nunţi, botezi, conferinţe mici, prezentări, reuniuni de clasă, confirmare, bermare, pomană, diferite baluri, carnaval.

Atmosfera coridală a sălii este accentuată de mobilierul tradiţional completat de obiecte tradiţionale secuieşti. Merită menţionată corpul de iluminat, care are o istorie de mai multe secole, şi a fost proprietatea judecătorului din Tărceşti. Se află de asemenea în sala mare şi podiumul muzical: de la joi până duminică o trupă alcătuită din două persoane este responsabilă pentru distracţia oaspeţilor.

Sala protocol, în ciude faptului, că cele 15 de locuri oferite este capabilă pentru primirea unui număr destul de restrâns de persoane este foarte apreciat şi utilizat. Peretele sunt ornamentate cu obiecte folclorice din Corund, opere de artă făcute de artişti renumiţi.

Masele sunt acoperite cu ţesături de casă, tacâmul se laudă la fel de munca excepţională prestată de meşterii din Corund.

Programe

"E bun să mănânci" – afirmă nu doar cărţile de specialitate, ci încă vreo cinci miliarde de oameni. De unde am început? Prima dată am mâncat totul nelucrat, nefiert, necopt, după această perioadă am inventat focul, şi cu aceasta gătitul, coacerea, călirea, şi cu acestea toate rafinăriile, poate aşa s-a întâmplat, ca gătitul a devenit între timp o artă – fapt susţinut şi de proprietara hanului "Gizi csárda".

Cultura de a mânca este o parte importantă a eticii, forma prezentă s-a conturat prin mai multe secole. Aşternerea mesei, utilizarea tacâmurilor a arătat deosebiri accentuate între clasele sociale. Doar după răspânderea uneltelor de bucătărie şi de casă oferite de industria modernă a devenit accesibil modalitatea de a mâncă igienic şi estetic pentru toată lumea.

În ciuda faptului, că deja s-au conceput standarde internaţionale privind compunerea mâncărurilor şi băuturilor specialităţile regionale, naţionale arăt încă diferenţe importante. Restaurantul Gizi de asemenea se supune standardelor internaţionale, dar în acelaşi timp aş dori să evidenţiez, că în meniul nostru accentul este, şi va fi întotdeauna pus pe specialităţile gastronomice regionale.

Obiective turistice

Călătorul, care vrea să viziteze aceste meleaguri ajunge în judeţ prin calea ferată sau pe şoseaua naţională în multiple puncte de acces, judeţul fiind accesibil direct din Sfântu Gheorghe, Baraolt, Sighişoara, Sovata, Deda, Piatra-Neamţ, Comăneşti sau Târgu Secuiesc aproape la fel de uşor, dar în mod sigur parcurgând trasee care prin pitorescul lor reprezintă delectare pentru ochiul şi sufletul călătorului.

Numele "Harghita" este de origine necunoscută. Specialiştii în lingvistică nu au fost capabili să dea o explicaţie ştiinţifică privind originea sa, dar în datinile locale trăieşte legenda, conform căreia este numele unei fete a unei căpetenii ai hunilor. Muntele vulcanic, unul din cele mai importante masive din Carpaţii Orientali, paralel cu Munţii Ciucului, care e vizibil aproape de pe tot cuprinsul judeţului, poartă acest nume din vremuri arhaice. Judeţul nostru a fost denumit după acest masiv muntos, muntele legendar al secuilor. Vârful cel mai înalt este Vârful Harghita-Mădăraşi, de 1801 m.

În afara de masivul Harghitei mai trebuie amintite Munţii Ghiurgheului, Munţii Gheorghenilor şi ale Ciucului, Hăşmaşului, Călimanului, Dealurile Târnavelor, Masivul Ciomatului, etc. După această simplă înşiruire de nume devine evident faptul, că peste 60 % a suprafeţei judeţului este constituit din munţi şi dealuri. Între diferitele zone de locuit ale judeţului există o diferenţă de altitudine de peste 400 de metrii.

Clima în depresiunile intramontane este mai aspră, de fapt cea mai aspră dintre toate zonele populate ale ţării, dar în vestul judeţului clima este mult mai blândă, mult asemănătoare cu restul Bazinului Transilvaniei. După spusele călătorilor clima depresiunilor intramontane seamănă mult cu clima Estoniei sau a zonei de mijloc a Suediei. Cea mai mare temperatură (+36,5° C) a fost măsurată la Odorheiul Secuiesc în 1952, cea mai scăzută (- 35 °C) în 1929. Perioada răcoroasă uneori ţine peste 43 % din anul calendaristic. Din cauza acestei clime aspre zona este cunoscută drept "polul frigului" din România.

Oferta de tarife

- cazare în cameră pt. 2 persoane: 22 EUR/cameră/noapte
- cazare în cameră pt. 3 persoane: 25 EUR/cameră/noapte
- cazare în cameră pt. 4 persoane: 28 EUR/cameră/noapte
- micul dejun + cina pt. 1 persoană: 7 EUR

Contact:

Adresa: Odorheiu-Secuiesc, str. Nyírő József, nr. 3, jud. Harghita
Telefon: +40266215902, +40266218433
Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Formular de rezervare online - Cerere oferta

 

Rent a car

Pensiuni recomandate