Skip to content

Cazare in Secuime - pensiuni, hoteluri din Transilvania, Ardeal

Informații, rezervări >E-mail: office@cazareinsecuime.ro | Tel: +40742581925 | şi prin form: -Rezervare cazare on-line, cerere oferte- | HU

Miercurea-Ciuc - Pensiunea "Tihna Muntelui" *** PDF Imprimare Email
Pensiuni turistice - Miercurea-Ciuc

Miercurea Ciuc - Pensiunea "Tihna Muntelui"Orășeanului saturat de aglometație și stress, călătorului avid de frumusețile naturii, tuturor celor care iubesc muntele pentru vraja plimbărilor și ascensiunilor montane în sezonul estival, iar iarna alunecarea pe pârtiile acoperite cu omăt gros, Pensiunea "Tihna Muntelui" este sinonimul seducției sufletului și privirii.

Modernă și de bun gust, excelând în eleganța simplității și în prețiozitatea detaliilor executate impecabil, încadrată de un peisaj care taie răsuflarea, pare desprinsă dintr-o carte cu povești.

Mireasma proaspătă de brad îmbie diminețile, iar aerul rece și proaspăt, cu miros de rășină, inundă întreaga ființă, oferind relaxare, liniște sufletească și sănătate cu fiecare respirație. O simplă plimbare la pas dă vigoare organismului, iar pentru împătimiții de schi și de săniuș, pârtiile din împrejurimi oferă distracție cu generozitate. Alegeți să vă petreceți vacanța și momentele importante din viața Dumneavoastră la Pensiunea "Tihna Muntelui" și veți acumula amintiri de neuitat.

Nu este greu să ne găsiți, doar încadrați-vă pe DN 13 A și, după ce ați lăsat Miercurea Ciuc în urmă, mai rulați vreo 15 kilometri, apoi – la indicatorul către Piricske – virați dreapta și, după un kilometru și jumătate vă așteptăm noi, cu brațele deschise. Vă vom primi ca oaspeți și veți pleca prietenii noștri!

Condiții de cazare și masă

Pensiunea dispune de 10 camere însorite şi de 2 apartamente mari, asigurând cazarea confortabilă pentru 24-28 de persoane. Camerele sunt dotate cu mobilier modern, televizor, frigider cu minibar și dispun de baie proprie. Două săli mari de restaurant stau la dispoziția turiștilor, chiar și grupurilor, pentru a savura, într-o atmosferă familială, specialităţile bucătăriei secuieşti.

În cursul verii, turiștilor pensiunii li se oferă posibilitatea de a practica tenisul de câmp și fotbalul pe terenuri special amenajate, precum și oportunitatea de a lua parte la drumeţii montane organizate și la excursii cu bicicleta.

Pensiunea oferă condiții ideale și pentru organizarea de teambuilding- uri, petreceri în familie sau cu prietenii, punând la dispoziția grupurilor o sală de conferințe cu acces la internet, restaurantul, barul și sauna.

Atracţii turistice

Municipiul Miercurea-Ciuc este reşedinţa judeţului Harghita. Este aşezat în partea estică a Transilvaniei, în zona centrală a depresiunii Ciucurilor, care este încadrat de lanţul vulcanic Harghita şi Munţii Ciucului. Vatra oraşului s-a dezvoltat la încrucişarea căilor de comunicaţii de direcţia nord-sud de pe valea Oltului, respectiv vest-est, care traversează pasurile carpatice Vlăhiţa (Tolvajos) şi Ghimeş. Coordonatele geografice ale oraşului sunt: 46°21’ latitudine nordică şi 25°48’ longitudine estică. Oraşul este aşezat pe terasele Oltului şi parţial pe marginea conurilor de dejecţie a pârâului Şumuleu, la poalele muntelui Şumuleu Mare cu o înălţime de 1033 m. Altitudinea localităţii variază între 655 şi 730 m deasupra nivelului mării.[Citeste mai mult]

Şumuleu Ciuc a fost până în 1959 o comună formată din trei sate din judeţul Harghita, Transilvania, România. Din anul 1959 a devenit un cartier al oraşului Miercurea Ciuc, în partea de nord-est a acestuia. Este un loc de pelerinaj al romano-catolicilor. Până 1876 a fost reşedinţa executivă a scaunelor Ciuc, Gheorgheni şi Caşin. Comuna s-a format ca urmare a unirii cu satele Şumuleu în 1850, şi Cioboteni în 1941. [Citeste mai mult]

Lacul Rosu (Ghilcos) lac de baraj natural se afla la altitudinea de 980 m, in apropierea Cheilor Bicazului, la o distanta de cca, 26 km de orasul Gheorgheni din judetul Harghita, pe Drumul national 12/C, in statiunea cu acelasi nume. Lacul s-a format relativ recent, in vara anului 1837. Atunci s-a intamplat ca in urma poilor abundente marea cantitate de moloz stancos de pe versatul nordic al Stancii Ucigasului a alunecat, blocand drumul Paraului Bicajel. Apa s-a acumulat formand un lac de baraj natural. Vraja deosebita este amplificata de multimea trunchiurilor goale ale brazilor de odinioara, care ies din apa strapungand imaginea Micului Suhard reflecatat in oglinda lacului. [Citeste mai mult]

Despărţite doar de vreo 20 de km de oraşul Bicaz, Cheile Bicazului reprezintă una din cele mai atrăgătoare zone turistice ale ţării. Situate în partea centrală a Munţilor Hăşmaş, aparţinând Carpaţilor Orientali, şi fiind delimitate la nord şi nord-vest de Suhardul Mare (1506 m) şi la sud-est de Suhardul Mic (1352 m), fac legătura între judeţele Neamţ şi Harghita. Cheile, cu o lungime de 8 km, ce se întind între staţiunea Lacu Roşu şi satul Bicazul Ardelean, sunt formate de râul Bicaz şi afluenţii săi (din care cel mai important este Bicăjelul) şi leagă Transilvania de Moldova.

Contact, rezervare

Adresa: Miercurea-Ciuc, Piricske
Tel.:
+40742581925

Formular de rezervare online - Cerere oferta

* Referind la site-ul nostru - in functie de sezon puteti beneficia si reducere

 

Rent a car

Pensiuni recomandate