Skip to content

Cazare in Secuime - pensiuni, hoteluri din Transilvania, Ardeal

Informații, rezervări >E-mail: office@cazareinsecuime.ro | Tel: +40742581925 | şi prin form: -Rezervare cazare on-line, cerere oferte- | HU

Localități turistice
Harghita Băi PDF Imprimare Email
Localități - Localități turistice
La sfîrşitul secolului al IX.-lea au fost descoperite solfatarele cu gaze sulfuroase, cărora le datorează existenţa. Cele două mofete solfatariene şi cu ape carbogazoase cu o compozţie chimică diferite, creează posibilitatea unor tratamente variate, în cura internă şi externă.  în cura internă  apele de aici se folosesc în boli de inimă şi ale sistemului circulator, respectiv în inflamaţii cronice.
Citeşte mai mult...
 
Odorheiu Secuiesc PDF Imprimare Email
Localități - Localități turistice

Odorheiu-SecuiescÎn zilele noastre este al doilea oraş al judeţului Harghita după numărul locuitorilor: la 1 ianuarie 1996 a avut 39.484 locuitori. Din punct de vedere al traficului rutier are o poziţie avantajoasă, pe cale ferată însă este capăt de linie. Este centrul economic şi cultural al zonei Odorhei, treimea vestică a judeţului Harghita, oferind numeroase valori ascunse vizitatorilor.

Citeşte mai mult...
 
Praid PDF Imprimare Email
Localități - Localități turistice
PraidPraid (în maghiară Parajd) este o localitate în sud-vestul judeţul Harghita, Transilvania, Romania, vestită pentru mina de sare comestibilă care se exploatează aici din timpuri străvechi. Localitatea este aşezată pe valea Târnavei Mici, la poalele Munţilor Gurghiului, în depresiunea Praid, la 525 m altitudine (masivul de sare atinge 580 m înălţime).Conform recensământului din 2002, Praid are o populaţie de 6837 locuitori din care 96,92% sunt maghiari.
Citeşte mai mult...
 
Băile Tușnad PDF Imprimare Email
Localități - Localități turistice

Baile TusnadBăile Tuşnad sunt situate în partea sudică a depresiunii Ciucului, la o altitudine de 650 m, între munţii Harghita şi Bodoc, într-un splendid defileu al Oltului. Pozitia în teritoriu îi conferă un cadru deosebit de pitoresc, cu aer uternic ozonat, bogat în aerosoli răsşnoşi şi ioni negativi care fac ca staţiunea să dispună de un bioclimat montan tonic, favorabil reconfortării psihice. Data cea mai probabilă pentru fondarea staţiunii este anul 1842. Vindecarea miraculoasă a unui fiu de cioban a atras atenţia asupra efectului terapeutic al apelor minerale, după care s-au pus bazele unei societăţi, pe acţiuni în vederea exploatării staţiunii în anul 1845.

Citeşte mai mult...
 
Miercurea Ciuc PDF Imprimare Email
Localități - Localități turistice
Miercurea-CiucPrimul document autentic cunoscut care atestă existenţa oraşului ca „ oraş de câmpie” este scrisoarea de privilegii (eliberată de regina Izabella, mama lui János Zsigmond, Principele Transilvaniei), datată la 5 august 1558, în care scuteşte locuitorii oraşului de biruri în afara birurilor cuvenite Inaltei Porti otomane.
Citeşte mai mult...
 


Rent a car

Pensiuni recomandate